Helsingi kesklinnas vohab tänavaprostitutsioon

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prostituut pakub autojuhile oma teenuseid.
Prostituut pakub autojuhile oma teenuseid. Foto: SCANPIX

Helsingi kesklinna tänavatel lokkab prostitutsiooniäri, politsei võimalused sekkuda intiimteenuste ostmisesse ja müüki on väga väiksed.

Soome naaberriikidest, Ida-Euroopast ja Aafrikast pärit lõbutüdrukuid kohtab eriti Eerikinkatu ja Mannerheimintie vahelises piirkonnas. Külm talv pole seksiralli ulatust piirtanud ja politsei kehitab üksnes õlgu, vahendas YLE.

«Politsei ei saa vigu teha, me peame olema selles absoluutselt kindlad enne, kui tegutseme. Praegu saame me sekkuda toimuvasse silmnähtava järelevalve ja kohalolekuga,» rääkis komissar Pekka Kallio.

Kallio sõnul liigub politseinikke juba praegu päris palju ringi Eerikinkatu, Yrjönkatu ja Mannerheimintie lähiümbruses, kuna seal liigub rohkesti rahvast ja juhtub palju korrarikkumisi.

Öösel liigub tänavatel nii 20ndates lõbutüdrukuid kui ka veidi vanemaid naisi. Politsei ei pea võimatuks, et nende seas töötab alaealisi prostituute.

Piirkonnas tegutsevad ettevõtjad jagunevad kaheks. Osade jaoks on tänavatel toimuv seksiäri häiriv ja koguni hirmuvat. Teine osa ei pööra sellele tähelepanu.

Aastaid tagasi astusid Kallio linnaosa elanikud, linn ja politsei ühiselt välja tänavatel vohanud prostitutsiooniäri vastu. Siis õnnestus Aleksis Kivi tänaval ja Vaasankatul panna intiimteenuste ostule-müügile kiiresti punkt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles