Saksamaal vahistati luure peakorterit rünnata plaaninud luuretöötaja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politsei korraldas Chemnitzis politseioperatsiooni, kahtlusalune tabati Leipzigis
Saksa politsei korraldas Chemnitzis politseioperatsiooni, kahtlusalune tabati Leipzigis Foto: SCANPIX

Saksa võimud vahistasid siseluureagentuuri töötaja, keda kahtlustatakse pommirünnaku kavandamises ametkonna peakorteri vastu, vahendas meedia teisipäeval.

Kahtlustatavat, 51-aastast sakslast, kahtlustatakse pommirünnaku kavandamises siseluureagentuuri, konstitutsioonikaitsebüroo (BfV) peakorteri vastu Kölnis, teatasid nädalaleht Spiegel ja päevaleht Welt.

«Teda süüdistatakse valenime all islamistlike märkuste tegemises ning siseinfo jagamises vestluste käigus,» ütles BfV pressiesindaja AFPle, täpsustamata kas mees plaanis rünnakut.

Pressiesindaja sõnul ei ole tõendeid ohust BfV peakorterile ja selle töötajatele, ent mehe suhtes on väljastatud vahistamiskäsk.

Spiegeli andmeil tegeles mees alates aprillist luureinfo kogumisega Saksamaal tegutsevate islamistide kohta. Lehe andmeil on mees osaliselt süü omaks võtnud, tunnistades vihjete tegemist «Allahi nimel» korraldatud pommirünnakutele.

Väidetavalt kasutas mees internetis erinevaid kasutajanimesid ja levitas jututubades infot BfV kohta. Tema tegevus paljastati kuu aja eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles