Trump einestas Romneyga ja valis välja transpordiministri kandidaadi

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA vabariiklaste endine presidendikandidaat Mitt Romney New Yorgis Manhattanil pärast kohtumist Donald Trumpiga.
USA vabariiklaste endine presidendikandidaat Mitt Romney New Yorgis Manhattanil pärast kohtumist Donald Trumpiga. Foto: Reuters/ScanPix

USA presidendiks valitud Donald Trump einestas teisipäeva õhtul Manhattanil endise Massachusettsi kuberneri Mitt Romneyga, keda kinnisvaramagnaat kaalub välisministri kohale.

Trump einestas Romneyga restoranis Jean-Georges ning kohtumise juures viibis ka Ühendriikide järgmise riigipea tulevane personaliülem Reince Priebus. Tegemist on Romney ja Trumpi teise kohtumisega viimase 10 päeva jooksul.

"Ma arvan, et te näete Ameerikat jätkamas maailma juhtimist ka sel sajandil," ütles Romney õhtusöögi järel ajakirjanikele, lisades, et ta loodab üha enam, et Trump on mees, kes "suudab meid selle parema tuleviku juurde juhtida".

2012. aasta vabariiklaste presidendikandidaat ütles ka, et Trumpi valimisvõidu järgne kõne avaldas talle muljet ning tegemist oli suurepärase õhtuga.

Romney märkis, et võitmine ei ole lihtne, ja lisas, et Trump esitas visiooni, mis "haakus ameerika rahvaga väga võimsal moel".

Valimiskampaania ajal olid kahe mehe suhted vaenulikud. Romney sarjas häälekalt Trumpi, nimetades teda muuhulgas "petturiks" ja "võltsiks".

Trump omakorda nimetas Romneyt korduvalt "kaotajaks".

Romney rivaalideks välisministri ametikohale peetakse Luure Keskagentuuri (CIA) endist direktorit David Petraeust, senati väliskomitee esimeest Bob Corkerit ja New Yorgi endist linnapead Rudolph Giulianit.

Corker kohtus teisipäeval Trumpiga ja ütles hiljem, et Trump peab valima inimese, kellega ta tunneb ennast mugavalt ja kellega ta on ühel lainel.

Trump valis teisipäeval oma valitsuse transpordiministriks eelmise presidendi George W. Bushi aegse tööministri Elaine Chao.

Chao on senati vabariiklaste liidri Mitch McConnelli naine.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles