Pildid ja video: Tennessees on ulatuslik maatikupõleng, tuhendeid inimesi on evakueeritud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikides Tennessees on ulatuslik maatikupõleng, mille eest evakueeriti umbes 14 000 inimest, põlengus on hukknud kolm ja saanud vigastada 14 inimest.

Washington Posti andmetel on põlengu epitsenter Sevieri maakonnas Great Smoky Mountainsi rahvuspargi alal, kuid põleng on enda alla haaranud ka rahvuspargi lähedased Gaitlinburgi ja Pigeon Forge’i.

Tuletõrjujate teatel on neis kahes linnas tule tõttu hävinenud rohkem kui 150 hoonet, kaasa arvatud 16 korrusega hotell.

Ulatuslik maastikupõleng Tennessees
Ulatuslik maastikupõleng Tennessees Foto: Brian Blanco/Getty Images/AFP/Scanpix

Great Smoky Mountains rahvuspark on alates 1983. aastast UNESCO maailmapärandi nimekirjas.

Gaitlinburgis elav Michael Reed ütles CNNile, et ta oli kodust koos pojaga eemal ja kui nad tagasi tulid, ei olnud maja enam alles. Ta ei teadnud veel eile, kas ta naine ja kaks tütart, kes põlengu tekkimise ajal kodus olid, on elus ja terved.

Reed vestles oma naisega viimati telefoni teel esmaspäeval ja naine lubas helistada päästeteenistusse. Kui Reed eile koju tagasi jõudis oli tuli ta maja neelanud ja midagi ei olnud enam alles. Mees loodab, et pereliikmed evakueeriti ja ta leiab nad üles.  

USA meedia teatel said maatikupõlengud alguse esmaspäeval Chimney Topsi mäelt ja levisid kuivuse ja tugeva tuule tõttu kiiresti edasi. 39 meetrit sekundis puhunud tuul lõhkus elektriliine ja –poste, mis murdusid ja osades paikades teed läbimatuks muutsid.

Tennessee võimud teatasid eile, et tuli levib nii kiiresti, et sellele ei suudeta lähiajal piiri panna.

Gaitlinburgi tuletõrjejuhi Greg Milleri sõnul on nüüdne põleng väga ulatuslik ja hävitav ning sellest räägitakse tulevikus kui suurpõlengust.

Ulatuslik maastikupõleng Tennessees
Ulatuslik maastikupõleng Tennessees Foto: Brian Blanco/Getty Images/AFP/Scanpix

Tennessee kuberner Bill Haslam sõnas eile pressile, et põlengupiirkonda saadetakse päästetöötajatele appi tuld tõrjuma ja elanikke päästma Rahvuskaart.

Meteoroloogide andmetel peaks homme hakkama põlengupiirkonnas vihma sadama, kuid vihma ei pruugi tulla piisavalt, et põlengule piir panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles