Suure Teatri happerünnaku eest süüdi mõistetud balletisolist on juba vangist väljas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Dmitritšenko 2013. aastal kohtus.
Pavel Dmitritšenko 2013. aastal kohtus. Foto: SCANPIX

Moskva Suure Teatri balletisolist Pavel Dmitritšenko mõisteti kolm aastat tagasi teatri kunstilise juhi Sergei Filini happegaga ründamise eest vangi, kuid nüüd on ta teatris tagasi.

Sel suvel lasti viieks ja pooleks aastaks vangi mõistetud mees hea käitumise eest varem vabaks. Nüüd on mees naasnud Suurde Teatrisse treeningutele ning loodab oma sõnul tagasi lavale jõuda, kirjutab uudisteagentuur AFP.

«Mul on eesmärk: naasen Suurde Teatrisse või on mu balletikarjääril lõpp,» teatas 32-aastane tantsija. «Olen juba lävepaku ületanud ja treenin seal juba kolm kuud. Võib öelda, et olen Bolšoisse naasnud,» selgitas Dmitritšenko ja lisas, et tema riietusruum oli täpselt samasugune, kui kolme aasta eest, mil ta lahkuma pidi.

Dmitritšenko sõnul põrkas ta sel suvel kokku ka teatri uue kunstilise juhi Mahhar Vazieviga ning tol polnud sellega mingit probleemi, et Dmitritšenko teatris harjutamas käib.

Rünnak toimus 2013. aastal. Uurimine tõi välja, et jõhkra teo taga olid ametialased vastuolud Suure Teatri balletitrupis. Ohver jäi osaliselt pimedaks, mistõttu teda opereeriti lisaks Venemaale ja Saksamaal.

Filinile otseselt hapet näkku visanud Juri Zarutski veedab seetõttu kümme aastat erikoloonias, Andrei Lipatov, kes Zarutski sündmuspaigale toimetas ja tal põgeneda aitas, sai nelja aasta pikkuse vanglakaristuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles