Video: USAs arreteeriti FIATi pärija, kes lavastas oma röövimise

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapo Elkann
Lapo Elkann Foto: DANNY MOLOSHOK/Reuters/Scanpix

USAs New Yorgis arreteeriti autofirma FIAT pärija Lapo Elkann, keda süüdistatakse oma röövimise lavastamises.

39-aastane Elkann, kelle vanaisa oli FIATi asutaja Gianni Agnelli, saabus New Yorki möödunud nädalalõpul ja kontakteerus eskkortteenuseid pakuvate firmadega, teatab New York Post.

Ta valis oma kaaslaseks 29-aastase transsoolise prostituudi Curtis McKinstry , kellega koos tarbis narkootikume, kaasa arvatud kokaiini, ja alkoholi. Kinnitamata andmetel laristas mees paari päevaga mitu miljonit dollarit.

Esmaspäevaks oli Elkmanil sularaha otsa lõppenud ja ta helistas oma perekonna pankurile, teatades et ta rööviti ja röövijad nõuavad tema eest raha.

Perekonna rahaasjade eest vastutav isik sai kohe aru, et tegemist on playboy'na tuntud mehe uue trikiga ning ta teatas Elkannist New Yorgi politseile.

Politsei pidas kinni nii Elkanni kui prostituudi, neid süüdistatakse narkootikumide tarbimises, kuid Elkanni ka inimröövi kohta valetamises ja selle lavastamises. 

Uurimine näitas, et Elkann mõtles oma röövimise loo välja, saamaks 10 000 dollarit narkootikumide ja prostituutide jaoks. Politsei sõnul ei oleks Elkanni tabatud, kui ta ei oleks jäänud edasi prostituudi koju, kus nad narkootikume tarvitasid.

Politsei vabastas Elkanni kautsjoni vastu, ta peab 25. jaanuaril 2017 New Yorgis kohtu ette astuma.

Elkann on tuntud pidutsemiste ja ekstreemsuste poolest, 2005. aastal leiti ta alasti ja uimasena Itaalias Torinos 54-aastase tansseksuaalse prostituudi juurest. Ta oli siis saanud kokaiini ja heroiini üledoosi ning jäi vaevu ellu.

Pärast seda intsidenti astus ta FIATi juhatusest tagasi ja kolis 18 kuuks New Yorki taastuma.

2006. aastal arrateeris New Yorgi politsei Elkanni ning väidetavalt oli ta koos transsoolise prostituudiga, kellega koos narkootikume tarbis. See juhtum kuulutati salastatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles