Pildid ja video: Türgi internaatkooli tulekahjus põles sisse 11 tüdrukut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türgi lõunaosas Adanas puhkes eile õhtul internaatkoolis tulekahju, tüdrukute osas hukkus 11 koolitüdrukut ja üks õpetaja.

Kohaliku aja järgi kell 19.25 alanud põleng sai ametnike sõnul alguse lühisest ning levis puidust interjööriga hoones kiirelt edasi. Paanikas ohvrid üritasid enda päästmiseks aknast välja hüpata, kirjutab Al-Jazeera. Paljud hukkunud said surma sellepärast, et nad ei suutnud varuväljapääsu suletud ust avada.

«Kaotasime 12 oma kodanikku tules. Neist 11 olid koolilpased ja üks õpetaja,» teatas Adana piirkonna juht Mahmut Demitras Türgi telekanalile NTV.

Türgi uudisteagentuur Dogan teatas, et kõik 11 surmasaanut olid tüdrukud. Nende isikuid pole avalikustatud, kuid väidetavalt olid nad alla 14-aastased või vanemad.

«Paistab, et varuväljapääsuuks oli lukustatud. Lapsed ei suutnud seda lahti teha ja sealt leiti surnukehi,» sõnas Adana linnapea Huseyin Solzu. «Muidugi oleks nad ellu jäänud, kui oleksid saanud tuletõrjeredelini pääseda ja alla ronida,» teatas Solzu veel. Surma said tulekahjus teisele ja kolmandale korrusele lõksu jäänud õpilased.

Tragöödia juhtus Aladagi linnas. ühiselamus elas kokku 34 last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles