Uus areng: Leedu ei saa roolijoodikut justiitsministriks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu peaministrikandidaat Saulius Skvernelis.
Leedu peaministrikandidaat Saulius Skvernelis. Foto: SCANPIX

Leedu peaministrikandidaat Saulius Skvernelis ütles täna, et justiitsministrikandidaat Julius Pagojusest ei saa tema valitsuses justiitsminister.

Pagojus sattus täna kriitika alla seoses teadetega, et ta tabati aasta eest napsusena autot juhtimas. Politsei andmetel peeti Pagojus autoroolis kinni mullu mais Nida lähedal ning tema alkomeetrinäit oli 0,67 promilli.

Skvernelis ütles BNS-ile, et sai sellest teada enne Pagojuse esitamist, kuid üsna hilja ja teavitas sellest ka presidenti, kes soostus sellegipoolest ministrit ametisse kinnitama.

«Arvestades juhtumi asjus esile kerkinud uut informatsiooni ja seda ümbritsevaid asjaolusid on selge, et ta ei saa selles ametist tööle asuda,» lausus Skvernelis pärast kohtumist Pagojusega.

Skvernelise sõnul ootab ta Pagojuselt lahkumisavaldust. «Arvan, et peaksime talle selle võimaluse andma,» ütles Skvernelis vastuseks küsimusele, miks ta kandidaati ise ei vabasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles