USA rahandusministriks nimetati Steven Mnuchin

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steven Mnuchin.
Steven Mnuchin. Foto: Sipa USA/ScanPix

USA presidendiks valitud Donald Trump nimetas oma tulevase valitsuse rahandusministriks oma valimiskampaania finantsjuhi Steven Mnuchini.

Wall Streeti veteranilt Mnuchinilt küsiti täna telekanalis CNBC, kas ta saab kinnitada, et Trump nimetas ta rahandusministeeriumi juhiks. Mnuchin vastas, et saab küll kinnitada.

Mnuchini kandidatuuri peab heaks kiitma senat.

Mnuchinil, kellest peaks saama Ühendriikide 77. rahandusminister, on selja taga pikk ja edukas karjäär finantsjuhina ja mõnevõrra lühem tööperiood Trumpi valimiskampaania finantsoperatsioonide juhina.

Trump valis 53-aastase Mnuchini mais rahandusjuhiks, kuid mehed on sõbrad juba 15 aastat. Mnuchin on Trumpi laste ja väimehe Jared Kushneri hea sõber.

Trumpi kampaanial õnnestus koguda 169 miljonit dollarit, lisaks pani kandidaat omast taskust 66 miljonit. Summa jäi palju väiksemaks kui demokraatide kandidaadi Hillary Clintoni oma, aga Trump alustanud raha kogumist tõsiselt alles mai lõpus.

Nagu Bill Clintoni ja George W. Bushi rahandusministrid Robert Rubin ja Henry Paulson tuleb ka Mnuchin valitsusse suurte Wall Streeti kogemustega, mis on ammutatud aastatepikkusest tööst Goldman Sachsis.

Varasemaid valitsuskogemusi tal ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles