Taani kohus langetas otsuse saata kerjusest slovaklanna riigist välja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerjamine
Kerjamine Foto: Panther Media/Scanpix

Taani kohus langetas eile otsuse saata riigist välja Slovakkiast pärit naine, kes elatas end tänavatel kerjates.

Kopenhaageni kohtus otsus on Taani kohtuajaloos esimene, milles avalikes kohtades kerjamise eest saadetakse sisserännanu välja, edastab Yle.

Enne Taanist sundlahkumist peab naine kandma ära 40 päeva pikkuse vanglakaristuse.

«Võib tunduda banaalne, et isik saadetakse Taanist kerjamise pärast välja, kuid Taani seaduse kohaselt ei tohi kerjata,» teatas prokurör Anne Jacobsen pressile.

Kohtu andmetel on nimetatud slovaklanna ka varem kerjamisega võimudele silma jäänud ja ta on karistada saanud.

Kohtuistungil ilmnes, et slovaklanna saabus Taani eesmärgiga kerjata. Slovakkiast pärit naine on Euroopa Liidu kodanik, mille tõttu on tema Taanist väljasaatmine mõnevõrra keeruline, kuid mitte võimatu.

«Kui isik tuleb Taani eesmärgiga elatada end ebaseaduslikul viisil, siis on meil õigus seda takistada. Kohus langetas vastavalt Taanis kehtivale seadusele otsuse, et slovaklannal ei ole õigust riiki edasi jääda,» lisas Jacobsen.

Taani meedia teatel ei ole veel teada, kas sisserännanu kaebab Kopenhaageni kohtu otsuse edasi Taani kõrgemasse kohtusse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles