Lavrov: Venemaa ootab Trumpi tulekuga suhetes uut algust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov.
Vene välisminister Sergei Lavrov. Foto: Alexander Shcherbak/TASS/Scanpix

Vene välisminister Sergei Lavrov avaldas täna lootust, et Donald Trumpi USA presidendiks saades tehakse kahe riigi suhetes uus algus.

«Oleme veendunud, et uus administratsioon ei taha korrata USA-Vene suhteid tahtlikult lõhkunud lahkuva administratsiooni vigu,» ütles Lavrov usutluses Itaalia ajalehele Corriere della Sera.

Trump kiitis valimiskampaania ajal president Vladimir Putinit ja lubas parandada suhteid Venemaaga.

«Loomulikult tervitame me valmidust koostööks meie riikide vahel, mida Trump valimiskampaania ajal üles näitas,» ütles Lavrov leheusutluses.

«Meie oleme omalt poolt alati kättesaadavad ausaks ja pragmaatiliseks dialoogiks Washingtoniga kõigis kahepoolsetest ja globaalsetes küsimustes.»

Lavrov avaldas lootust, et USA uue presidendi loodav välispoliitikameeskond astub selleks konkreetseid samme ja koostöö saab olema konstruktiivne.

Lavrov võtab osa Vahemere julgeolekuprobleeme käsitlevast konverentsist Roomas, kus tal on kavas ka kohtumine lahkuva USA välisministri John Kerryga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles