Suurbritanniasse jõudis enne Brexiti-hääletust rekordarv ELi migrante

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idaeurooplaste toiduvalikuga Londoni põhja osas.
Idaeurooplaste toiduvalikuga Londoni põhja osas. Foto: Matt Crossick/Empics Entertainment/Scanpix

Suurbritanniasse saabus 2015. aasta juunist kuni 2016. aasta juulini rekordilised 284 000 ELi kodanikku, kellest enamik olid pärit Rumeeniast ja Bulgaariast, selgus täna ametlikest andmetest.

Samuti on kasvanud ELi elanike kodakondsustaotluste arv Briti võimudele alates rahvahääletusest juuni lõpus. Iiri ametnike sõnul on kasvanud ka Iiri päritolu brittide kodakondsustaotluste arv.

Kui võtta arvesse eelmise aasta juunist tänavu juunini saabunud migrantide koguarv ja lahutada sellest väljarändajad, siis kasvas migratsioon Suurbritanniasse 335 000 inimese võrra.

2015. aastal saabusid Suurbritanniasse peamiselt Rumeenia päritolu migrandid, moodustades kõikidest tulijatest kuni kümme protsenti, ütles Briti migratsiooniameti juhataja Nicola White.

Suurbritannia lahkumise üle 23. juunil korraldatud referendumi põhiküsimuseks oli migratsioon. Praegune Briti peaminister Theresa May on lubanud piirata EList saabuvate migrantide arvu.

ELi kodanike kodakondsustaotluste arv kasvas 37 618-lt (2014. aasta juunist 2015. aasta juulini) umbes 100 000-ni (2015. juunist 2016. aasta juulini).

Iirimaa teatas varem sel nädalal, et Briti kodanike Iiri kodakondsuse taotluste arv oli jaanuarist oktoobrini 1 187 058 ehk 34 protsenti suurem kui samal perioodil aasta varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles