Soome eurosaadikud kurdavad tüütu reisikohustuse üle, mida arvavad eestlased?

Kerstin Meresma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politseinik Strasbourgis Euroopa Parlamendi maja valvamas.
Prantsuse politseinik Strasbourgis Euroopa Parlamendi maja valvamas. Foto: VINCENT KESSLER/REUTERS/Scanpix

Kõik Euroopa Parlamendi 13 Soome saadikut soovivad lõpetada kalli ja vaevarikka reisimise Prantsusmaale Strasbourgi, kirjutas sel nädalal Soome päevaleht Helsingin Sanomat.

Oktoobri alguses pidid tuhanded saadikud ja Euroopa Parlamendi töötajad jällegi ette võtma mitme tunni pikkuse reisi Prantsusmaale Strasbourgi, et osa võtta Euroopa Liidu parlamendi istungitest. Üks arutluse tulnud teemadest oli Pariisi kliimalepe, millega üritatakse vähendada kasvuhoonegaase.

Euroopa Parlamendi asepresident ja endine Soome peaminister Anneli Jäätteenmäki (Keskerakond) ütles, et kui EL on oma eesmärgiks võtnud heitgaaside vähendamise, siis tuleks parlamendiliikmete tihedad reisid Strasbourgi lõpetada. Jäätteenmäki lisas, et Strasbourgi-sõidud on ka raha- ja ajakulukad. Jäätteenmäki lisas, et on teisigi, kes niimoodi mõtlevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles