Tai kroonprints asus troonile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai kroonprints Maha Vajiralongkorn.
Tai kroonprints Maha Vajiralongkorn. Foto: Chaiwat Subprasom / Reuters / Scanpix

Kroonprints Maha Vajiralongkornist sai täna, 50 päeva pärast oma isa surma, Tai kuningaks, edastasid telekanalid kuningapalee avaldust.

«Olen nõus täitma endise kuninga soove..kogu Tai rahva hüvanguks,» ütles Vajiralongkorn pärast seda, kui sõjaväehunta domineeritud parlament oli esitanud talle kutse asuda troonile.

Tai parlament tunnistas Vajiralongkorni uue kuningana teisipäeval.

Tai endine monarh Bhumibol Adulyadej suri 13. oktoobril 88-aastaselt. Pärast tema surma ütles Vajiralongkorn valitsusele, et soovib enne kuningaks saamist leina- ja ettevalmistusaega. Riiki asus ajutise regendina juhtima 96-aastane ekspeaminister Prem Tinsulanonda.

Vajiralongkorni tunnevad taid palju vähem kui tema isa ning oma isaga võrreldava populaarsuse saavutamiseks peab ta tõsiselt pingutama. Ta on seni veetnud suurema osa ajast välismaal, eriti Saksamaal ning ta on kirglik lendur, kes juhib isiklikku Boeing 737.

Pärast 2014. aasta riigipööret on teda sagedamini kodumaal nähtud. Monarhia, mille ta pärib, on üks maailma rikkamaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles