Hollande ei kandideeri uuesti Prantsusmaa presidendiks (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollande.
Hollande. Foto: MICHEL EULER/AP/Scanpix

Francois Hollande teatas, et ei kandideeri teiseks ametiajaks Prantsusmaa presidendiks.

Hollande'i populaarsus on praegu väga madal. Temast sai kaasaegse Prantsusmaa ajaloo esimene ametisolev president, kes uuesti ei kandideeri, vahendas BBC.

Hollande ütles televisioonis tehtud pöördumises, et on teadlik mittekandideerimise riskidest ning hoiatas ohu eest, mida kujutab endast paremäärmuslik Rahvusrinne.

President on juba varem lubanud, et taotleb teist ametiaega vaid juhul, kui tal õnnestub tunduvalt vähendada tööpuudust.

Prantsuse konservatiivid valisid pühapäeval järgmise aasta presidendivalimiste kandidaadiks Francois Filloni. Nädal tagasi peetud esimeses voorus edastas 62-aastane Fillon kindlalt Alain Juppéd ja ekspresident Nicolas Sarkozy'd, kes pudenes konkurentsist.

Vabariiklaste presidendikandidaati peetakse valitsevate sotsialistide ebapopulaarsuse tõttu kindlaks teise vooru pääsejaks aprillis ja mais peetavatel presidendivalimistel. Seal tuleb tal kokku minna Rahvusrinde (FN) kandidaadi Marine Le Peniga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles