Hiina tahab õnnetuste meediakajastusi piirata (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitustööde käigus kokku varisenud kraana Hiinas. Õnnetuses hukkus 67 inimest.
Ehitustööde käigus kokku varisenud kraana Hiinas. Õnnetuses hukkus 67 inimest. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Uus seaduseelnõu annab Hiina politseile kontrolli katastroofide kajastamise üle meedias, vahendab Reuters. 

Seaduse jõustumisel saab Hiina maakonnapolitsei õiguse tsenseerida uudiseid, mis kajastavad loodusõnnetusi ja inimeste põhjustatud katastroofe, seisab Hiina avaliku julgeoleku büroo teates.

Hiinas leiab igal aastal aset väga palju õnnetusi ja looduskatastroofe, sest riigi pindala on väga suur ja ohutus- ning ehitusstandardid on madalad. Kuigi valitsus on asunud ohutusmeetmeid parandama, põhjustavad teated järjekordsetest juhtumitest avalikkuses viha ja ängi, mida tsensuuriga vältida soovitakse.

Uudiste sõelumisega tahetakse kajastustega keskenduda edukatele päästetöödele. «Politseil saab vajadusel olema võimalus rakendada kontrolli internetti postitatu üle,» seisis teates. Samuti annab seaduseelnõu julgeolekutöötajatele õiguse piirata ligipääsu katastroofi- ja õnnetuspaikadesse.

Teates ei täpsustatud, millal seadus jõustuma peaks.

Juhtumid, mis varieeruvad keemilistest plahvatustest kaevanduste varinguteni heidavad varju Hiina kümnenditepikkusele kiirele majanduskasvule. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles