Vene diplomaat peksis läbi populaarse Mongoolia räppari

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läbi pekstud räppari isa.
Läbi pekstud räppari isa. Foto: BYAMBASUREN BYAMBA-OCHIR/AFP/Scanpix

Vene diplomaat peksis läbi populaarse Mongoolia räppari svastikamustriga riietuses esinemise eest, kuigi tegemist on Mongoolias traditsioonilise sümboliga.

Khar Sarnai- nimelisse kollektiivi kuuluv Amarmandakh Sukhbaatar, esinejanimega Amraa, esines üritusel Ulaanbaataris. Ta kandis kontserdil Mongoolia rahvariietust, millele oli tikitud svastika. Pärast esinemist ründas teda Vene diplomaat, ütlesid advokaat ja laulja isa ajakirjandusele.

Svastikat, ehk haakristi seostatakse läänes peamiselt natsidega. Märk on tuhandeid aastaid vana ja pärit Indiast. See oli juba sajandeid levinud ka Mongoolias, enne kui selle avastas natside liider Adolf Hitler.

Vene keelt kõnelev Mongoolia räppar oli pärast rünnakut kümme päeva koomas, ütles ta isa Sevjidiin Sukhbaatar. «Mu poega peksti mitu korda metallesemega näkku ja ta sai tõsiselt vigastada. Tal on ajukahjustus,» ütles ta.

Amraa kannab laval tihti rahvariideid, millele on ka vahel svastika tikitud. Tema advokaat ja isa eitavad, et ta oli esinemise ajal Heil Hitler! (elagu Hitler!) hüüdnud.

Diplomaati pole seoses intsidendiga vahi alla võetud. Mongoolia seaduste järgi tuleb tema suhtes juurdlust alustada, hoolimata tema staatusest või diplomaatilisest puutumatusest, sõnas muusiku kaitsja.

Vene saatkond teatas, et uurib intsidenti puudutavaid meediakajastusi.

«Kahtlusalune on Vene diplomaat ja teda pole kinni peetud, kuna tegemist polnud tõsiste vigastustega,» teatas ka Mongoolia politsei avalduses. «Pole tõsi, et kahtlusalune jäi vahi alla võtmata tema diplomaatilise puutumatuse tõttu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles