Kas Hollande’i otsust võis mõjutada perekond?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse ajalehed, mille esikaasi ehib uudis president Francois Hollande'i teatest.
Prantsuse ajalehed, mille esikaasi ehib uudis president Francois Hollande'i teatest. Foto: OLIVIER MORIN/AFP/Scanpix

Prantsusmaa president Francois Hollande teatas oma eilse kõne üheksandal minutil, et ei kandideeri uueks ametiajaks, uudist teadsid vaid mõned üksikud tema lähikonnast, vahendab Reuters. 

Hollande’ile lähedased allikad sõnasid Reutersile, et presidendi lähikonnas teadsid uudisest vähesed ja neilegi anti sellest eelnevalt teada telefonitsi mõned tunnid enne kõne esitamist. Prantsuse presidendi lähedase sõbra Pierre Mignardi arvates mängis otsuses rolli tema laste ja naise Prantsuse energiaministri Segolene Royali vastuseis.

«Segolene Royal ja tema lapsedki on avalikult öelnud, et ei poolda Hollande’i uut kandidatuuri. See mängis kindlasti rolli,» sõnas Mignard.

Kõige tõenäolisemaks peetakse, et Hollande’i partei presidendikandidaadi koha võtab üle praegune peaminister Manuel Valls.

2012. aastal ametisse asunud Hollande on korraldatud küsitluse kohaselt Prantsuse lähiajaloo ebapopulaarseim president, viimati toetas teda vaid neli protsenti vastanutest.

Hollande’i populaarsusele on määravaks saanud jätkuvalt kõrge töötus, džihadistide rünnakud ja oktoobris avaldatud raamat, millesse on kogutud temaga tehtud intervjuud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles