Vene näitleja sai Ukrainalt kaela terrorismiuurimise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene näitleja Ivan Ohlobõstin 2014. aastal Ida-Ukrainas Donetskis koos nüüdseks tapetud venemeelse separatisti Motorola ja viimase abikaasa Jelenaga.
Vene näitleja Ivan Ohlobõstin 2014. aastal Ida-Ukrainas Donetskis koos nüüdseks tapetud venemeelse separatisti Motorola ja viimase abikaasa Jelenaga. Foto: Igor Maslov/RIA Novosti

Ukraina võimud algatasid vene näitleja Ivan Ohlobõstini suhtes uurimise, kuna kahtlustavad meest terrorismis.

Riigi julgeolekuteenistuse (SBU) pressiesindaja teatas eile Facebooki vahendusel, et uurimine algatati pärast seda, kui Ohlobõstin oli saanud Ida-Ukraina venemeelstete separatistide käest passi, kirjutab Raadio Vaba Euroopa.

Vene meedia kirjutas nädala keskpaigas, et Ohlobõstine oli passi üle andnud nn Donetski rahvavabariigi juht Aleksandr Zahhartšenko. Väidetavalt oli Ohlobõstin nimetanud Donbassi Vene maailma kindluseks ja väljendanud avalikult toetust nii separatistidele kui ka Venemaa Krimmi-annekteerimisele.

Üleeeile kutsus Ukraina siseminiseerium lääneriike üles Ohlobõstinit sanktsioneeritavate nimekirja lisama. Eelmisel aastal keelasid Ukraina võimud mehel riiki sisenemise ning keelustasid riigis rohkem kui 70 filmi ja telesarja, milles Oblobõstin mängib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles