Taliban poos avalikult Afganistani tudengi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Talibani võitleja selle aasta algul ametliku programmi raames relvi loovutamas.
Endine Talibani võitleja selle aasta algul ametliku programmi raames relvi loovutamas. Foto: Noorullah Shirzada/AFP

Islamistliku liikumise Taliban võitlejad poosid avalikult üles üliõpilase, keda nad süüdistasid oma kõrge luureametniku tapmises, teatasid täna Afganistani ametiisikud.

Sissid võtsid Kabuli Polütehnilise Ülikooli neljanda kursuse tudengi kinni üleeile, kui too oli olnud autoga teel külla oma vanematele, kes elavad 60 kilomeetri kaugusel Kabulist Maidan Wardaki provintsi Chaki piirkonnas.

«Nad poosid ta avalikult eile. Kohalikud vanemad püüdsid saavutada tema vabastamist, kuid ebaõnnestunult,» lausus Maidan Wardaki kuberneri pressiesindaja Abdul Rehman Mangal.

«Talibid süüdistasid üliõpilast nende kohaliku luureülema mulla Mirwaisi tapmises,» lisas ta.

Afganistani siseministeerium kinnitas hukkamist ja teatas, et on algatanud juurdluse selle kuriteo toimepanijate vahistamiseks ja karistamiseks.

Talibani kõneisiku Zabiullah Mujahidi sõnul uurivad nad vahejuhtumit.

Oma kukutamisest saadik 2001. aastal, on mässulised talibid sageli hukanud inimesi, keda nad on süüdistanud luuramises Afganistani ja võõrvägede kasuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles