Niinistö: edukatel on parem, kui ebaõnnestujaid on vähem (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome president Sauli Niinistö
Soome president Sauli Niinistö Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva

Soome presidendi Sauli Niinistö sõnul võiksid edukad mõista, et neilgi on parem, kui halvasti toimetulevaid on vähem.

Niinistö ütles laupäeval Soome rahvusringhäälingu küsimustele vastates, et tema hinnangul on Soome tugevuseks ühiskonna terviklikkus. Tema meelest nõrgestab halb toimetulek seda terviklikkust.

President on seisukohal, et Soomes loodetakse eelkõige siiski olulistele asjadele, nagu seda on neutraliteedil põhinev julgeolek ja kõigile kättesaadav tervishoid.

Niinistö pidas vajalikuks võtta tõsiselt populistlikke ilminguid. Need ei puuduta üksnes aeg-ajalt esile kerkivaid asju nagu Brexit, vaid kõnelevad laiemast rahulolematusest. Tuleb vahet tõsisel rahulolematusel ja väikestel etteheidetel, arvab Soome president.  

Küsimusele, mis teda õnnelikuks teeb vastas president, et tema jaoks tähendab õnn ennast hästi tunda ja selleks on vaja oma kohustused täita. «Arvan, et suurim õnne allikas inimesele on see, kui tunned, et oled täitnud selle, mida sinult on õigusega oodatud. See annab eneseväärikust ja suurt rahulolu.»

Õnnelikuks teevad Niinistöt ka väiksemad asjad nagu koosviibimine inimestega, jutuajamised ja ka oma koer, ent ta rõhutas samas, et suured asjad peavad korras olema, et väikestest saaks rõõmu tunda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles