California reivipeol hukkus vähemalt üheksa inimest, 25 on kadunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sündmuspaik Oaklandi linnas.
Sündmuspaik Oaklandi linnas. Foto: /AP

USA California osariigis Oaklandi linnas hukkus reivipeol puhkenud tulekahjus vähemalt üheksa inimest, veel 25 on jäänud kadunuks, teatas tuletõrjeteenistus.

Võimuesindajad hoiatasid veidi hiljem, et ohvrite arv võib kerkida kuni 40-ni, sest päästetöötajad pole suutnud veel laohoonet täielikult läbi ostida. Päästetöid häirivad hoone labürindilaadne ehitus ja seal valitsev kohutav segadus.

Tuletõrjeülem Teresa Deloach Reedi sõnul on enamik ohvreid leitud kahekorruselise laohoone teiselt korruselt, mida kasutati ilmselt kunstistuudiona. «Tuli liikus väga kiiresti,» lisas ta.

Seni on teadmata, mis põhjustas põlengu elektroonilise tantsumuusika peol, millel esines teiste seas ansambel Golden Doma.

Tuli puhkes veidi enne keskööd ja leegid saadi kontrolli alla täna varahommikuks. Päästjad otsivad rusudest endiselt ohvreid.

«Meil on vaja hoone veel hoolikalt läbi otsida, sest me ei tea võimalikku ohvrite arvu,» lisas Reed.

Laohoones ei olnud tuletõrjeülema sõnul selget väljapääsuteed. On ka teadmata, kas seal elas inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles