Imatra rünnak: mida me praeguseks teame

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vuoksenvahti ette toodud küünlad ja lilled.
Vuoksenvahti ette toodud küünlad ja lilled. Foto: Hannu Rissanen/Lehtikuva/Scanpix

Praeguseks teada olev info täna öösel Ida-Soomes Imatras toimunud kolme hukkunuga tulistamise kohta.

  • SÜNDMUS: Täna öösel kell 00.00 sai Imatra politsei teate, et Vuoksenvahti restorani ees seisab relvaga mees. Väljakutse hetkel olid politseinikud umbes 300 meetri kaugusel sündmuspaigast. Sündmuspaik, kuhu politseipatrull saabus, oli ärev. Inimesed osutasid 23-aastasele mehele kui tulistajale. Oma restorani ette pargitud auto ees seisnud arvatav ründaja täitis politsei käske ega osutanud kinnipidamisel vastupanu. Sündmuspaigale saabus mitu politseipatrull ja kiirabi. 
  • OHVRID: Restorani eest leiti kolme naise elutud kehad. Kuulid olid naisi tabanud pähe ja rindkeresse. Praegustel andmetel ründaja ei tundnud ohvreid ja rohkem kannatanuid polnud. Politsei teatel oli üks maha lastud naistest linnavolikogu esimees Tiina Wilén-Jäppinen ja teised kaks olid ajakirjanikud. 
    Ohvrid olid sündinud 1963., 1964. ja 1980. aastal, 
  • RÜNDAJA: 23-aastast kahtlusalust pole veel üle kuulatud ega ole teada võimalikku rünnaku motiivi. Politsei sõnul ei viita miski sellele, et tegu oleks võinud olla terrorismiga. Tulistajal on mõned varasemad vägivallaga ja võõra vara omastamisega seotud seaduserikkumised. Teo toime panemise hetkel ründaja joobes ei olnud. Ründaja ei ole ise teo tagamaid selgitanud. 
  • ABI: Imatras on avatud kriisikeskus, kust veretööst puudutatud inimesed saavad abi otsida. Mõned inimesed on sinna praeguseks juba pöördunud.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles