Süürias hukkus arvatavates Vene õhulöökides 46 inimest (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novembrikuise Aleppo pommitamise ajal õhulöögi saanud kiirabiauto.
Novembrikuise Aleppo pommitamise ajal õhulöögi saanud kiirabiauto. Foto: AP/Scanpix

Süüria loodeosas Idlibi provintsis sai pühapäeval arvatavates Vene õhulöökides surma 46 inimest, teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Enim ohvreid nõudsid õhulöögid Kafr Nabali külas, kus hukkus 26 tsiviilisikut, teiste seas kolm last, veel 18 inimest hukkus Maaret al-Numani linnas korraldatud õhurünnakus, teatas vabaühendus.

Kafr Nabalis ütles pealtnägija AFP-le, et sõjalennukid korraldasid mitu õhurünnakut. "Kuus õhulööki tabas elamuid ja rahvarohket turgu," ütles Hossam Hosber.

Maaret al-Numanis nägi AFP fotograaf kohalikke elanikke ja vabatahtliku päästeorganisatsiooni Valged Kiivrid liikmeid üritamas rusude alt inimesi päästa.

Vaatluskeskuse teatel korraldati Maaret al-Numanile varem veel üks õhulöök, milles hukkus üks inimene, ja Al-Naqiri linnas üks õhurünnak, milles sai surma samuti üks inimene.

Idlibi provintsi lõunaosas Al-Tamanah' linnas sai tünnipommirünnakus surma kuus inimest, nende seas neli last.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus tuvastab õhurünnakuid sooritanud sõjalennukid nende tüübi, asukoha, lennumustrite ja laskemoona abil.

Vene kaitseminister Sergei Šoigu teatas novembris suuroperatsiooni alustamisest Idlibi ja Homsi provintsides.

Süüria loodeosas asuvat Idlibi provintsi kontrollib peamiselt võimas mässuliste liit Vallutusarmee, mis koondab islamistlikke rühmitusi ja Fateh al-Shami Rinde pühasõdalasi.

Suur osa Homsi provintsist on valitsusvägede käes, ent mõned maapiirkonnad on ülestõusurühmituste valduses.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles