Läti peaminister nõudis jäävangis aluste probleemi lahendamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Läti peaminister Valdis Dombrovskis tegi transpordiministrile Uldis Augulisele ülesandeks lahendada küsimus seoses Riia lahte jäävangi jäänud alustega, teatas kolmapäeval valitsuse pressiesindaja Aivis Freidenfelds.

Peaminister palus transpordiministeeriumil esitada ettepanekud selle kohta, mida saaks teha laevade jäävangist vabastamise osas. Dombrovskise sõnul tuleb kuni seniajani tagada aluste meeskondade varustatus kõige vajalikuga.

Balti logistika- ja transpordiassotsiatsiooni president Janis Jurkans ütles BNSile et valitsus peaks Riia sadamas kuulutama välja hädaolukorra, sest situatsioon on täiesti jabur.

«Olukord on absurdne, sest kõiksugu meil olemasolevate ametite, nõukogude, valitsuste ja administratsioonide juures pole ühtegi tegevusplaani, mida ette võtta riigi suurimas sadamas tõsisemate külmade korral. Ja selline korralagedus leiab aset meil, kus talv ja külmad ilmad pole ju mingi haruldus,» tõdes Jurkans. Tema sõnul on Riia sadamas toimuv ehe näide sellest, mis juhtub, kui puudub konkurents.

Valitsusametnik Anita Leiškalne kinnitusel pöördus sadama juhtkond abi saamiseks valitsuse poole, erakorralise olukorra tõttu, sest laevaliiklus on tugevasti häiritud, mis mõjutab tõsiselt sadamas tegutsevate ettevõtete tööd.

Ühtlasi avaldati lootust, et probleemi lahendamiseks võetakse valitsuse tasemel meetmed kasutusele ka tulevikku silmas pidades, et taolised kriisisituatsioonid enam ei korduks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles