Imatra tulistaja üritas 2013. aastal kaaslinlasest noormeest tappa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küünlad täna Imatras Vuoksenvahti restorani ees, kus 23-aastane mees lasi ööl vastu pühapäeva maha kolm inimest.
Küünlad täna Imatras Vuoksenvahti restorani ees, kus 23-aastane mees lasi ööl vastu pühapäeva maha kolm inimest. Foto: LEHTIKUVA/REUTERS

Soome Imatra tulistamise kahtlusalune üritas väidetavalt 2013. aasta märtsis tappa praegu 28-aastast kaaslinlast Mika Pelkoneni.

Kaks allikat kinnitasid veel Soome uudisteagentuurile STT, et mitme aasta taguse intsidendi puhul on tegu tõesti sama 23-aastase mehega, kes viibib praegu vahi all, teatas MTV uudisteportaal.

Pelkoneni sõnul oli kell kuus varahommikul, kui nende pere koduuksele koputati. «Isa läks avama ja tema seisis ukse taga ja küsis mu järele. Läksin esiukse juurde ja ta palus, et ma välja tuleks,» meenutas Pelkonen. Seejärel läksid nad õue rääkima. Pelkoneni sõnul tekitas tas hämmastust kellaaeg, mil praegune Imatra ründaja ukse taga ilmus.

Noormehed teadsid üksteist, kuid ei olnud tegelikult tuttavad. Õues vestlesid nad mõnda aega, siis üritas noormees jõuga uksest tagasi sisse murda. Pelkonen proovis teda takistada ning asi päädis võitlusega. Siis rahunes ründaja maha ja ütles Pelkosele, et ei taha talle midagi halba teha. Pelkonen pakkus talle seejärel sigaretti.

«Äkki rabas ta välja taskunoa ja lõi mind kaela, mitu korda selga ja paar korda rinda. Enne kui sisse jõudsin, pussitas ta mind ukse vahelt,» rääkis Pelkonen. Täiesti paranenud pole mees tänaseni.

2013. aastal mõisteti tulistamises kahtlustatav Lõuna-Karjala ringkonnakohtus süüdi. Tapmiskatse ja purjuspäi autoga sõitmise eest mõisteti talle kokku kolm aastat ja kaks kuud vangistust.

Kogu karistusaega tänane ründaja ära kandma ei pidanud, sest sel suvel nägi Pelkonen teda uuesti. «Ütlesin talle, et ei andesta kunagi, kuid ei tule ka kätte maksma,» selgitas Pelkonen.

Miks ta just Pelkoneni vanemate ukse taha tuli, pole selgunud. Rünnaku ajal oleks noormees toona kui segi läinud, lisas Pelkonen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles