Trump määras eluasemeministriks Ben Carsoni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ben Carson.
Ben Carson. Foto: STEVE MARCUS/Reuters/Scanpix

Donald Trumpi meeskond teatas täna tuntud neurokirurgi Ben Carsoni määramisest eluasemeministriks, vahendab CNN.

«Ben Carsonil on geniaalne mõistus ning ta on kirglik kogukondlike sidemete ja perekondade toetamise osas. Oleme vestelnud temaga pikalt linnade uuendamise kavast ja majanduse elavadamisest. Ben jagab minu optimismi meie riigi tuleviku osas ja on valmis olema osa sellest, et minu presidentuur esindaks kõiki ameeriklasi,» teatas Trump.

Carsoni nimi on ka varem mitmete võimalike ministrikandidaatide seast läbi käinud, kuid Carsoni abi Armstrong Williamsi sõnul on ta loobunud pakkumistest kogenematuse tõttu ministriameti pidamises.

Neurokirurgina tuntud Carson osales ka vabariiklaste presidendikampaania eelvoorus, kuid loobus kandideerimast pärast pettumust valmistavaid tulemusi.

Presidendivalimiste eelvoorus jäi Carson silma mitmete kummaliste väljaütlemistega, näiteks väitis ta, et Egiptuse püramiidid on ehitatud eesmärgiga säilitada vilja. Lisaks on ta varem võrrelnud Obama valitsust natsi-Saksamaaga ja väitnud, et Obama tervishoiusüsteem on kõige hullem asi, mis Ameerikaga juhtuda sai.

Carson on tunnistanud ka oma keerukat noorust ja rääkinud põhjalikumalt sellest, kuidas ta 14-aastaselt oma koolivenda pussitada üritas. Ohvri päästis vaid metallist vööpannal. Pärast intsidenti kolm tundi palvetanud, mõistis Carson, et vägivald ei ole mitte märk tugevusest vaid nõrkusest.

Trump kritiseeris Carsonit eelvalimiste ajal teravalt, kuid kandideerimisest loobudes asus Carson Trumpi toetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles