Itaalia astus referendumiga tundmatusse

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia peaminister Matteo Renzi teatab tagasiastumisest pärast tema algatatud referendumi läbikukkumist.
Itaalia peaminister Matteo Renzi teatab tagasiastumisest pärast tema algatatud referendumi läbikukkumist. Foto: ANDREAS SOLARO/AFP/Scanpix

Itaalia peaminister Matteo Renzi teatas pärast üleeilset rahvahääletust, kus otsustati tagasi lükata põhiseadusmuudatused, tagasiastumisest. Kuigi Renzile tähendas referendumi tulemus umbusaldust tema töö vastu valitsusjuhina, sõltub tema tulevik president Sergio Mattarella edasistest sammudest.

Stsenaariume on mitu. Üks võimalus on, et president rahuldab Renzi tagasiastumisavalduse ning Itaalia saab kuni 2018. aasta veebruari korraliste parlamendivalimisteni vahevalitsuse.

Itaalia meedia kirjutas eile, et vahevalitsuse etteotsa võib tõusta Renzi valitsuse majandus- ja rahandusminister Pier Carlo Padoan, kes pole aga ühegi erakonna liige. Selle väite kinnituseks viitas meedia 66-aastase Padoani kõrvalejäämisele eilselt euroala rahandusministrite kohtumiselt Brüsselis.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles