Itaalia president palus peaministril lükata tagasiastumine edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia peaminister Matteo Renzi teatab tagasiastumisest pärast tema algatatud referendumi läbikukkumist.
Itaalia peaminister Matteo Renzi teatab tagasiastumisest pärast tema algatatud referendumi läbikukkumist. Foto: ANDREAS SOLARO/AFP/Scanpix

Itaalia president Sergio Mattarella palus ametistlahkuval peaministril Matteo Renzil lükata tagasiastumine edasi senikauaks, kuni võetakse vastu 2017. aasta riigieelarve.

P

Presidendi kantselei teatas sellest pärast seda, kui Renzi läks esmaspäeva õhtul Mattarella juurde, et esitada lahkumisavaldus.

Renzi teatas otsusest tagasi astuda esmaspäeva varahommikul, kui selgus, et pühapäevasel referendumil hääletas 60 protsenti põhiseaduse muutmise vastu ja 40 protsenti poolt.

«Peaminister teatas pärast eile korraldatud põhiseadusreferendumi tulemuste selgumist, et ta ei saa jätkata valitsuse mandaadiga ja sestap avaldas soovi tagasi astuda,» märkis presidendikantselei avalduses.

«Vabariigi president, arvestades vajadust viia parlamendis lõpuni eelarveseaduse heakskiitmise protsess, palus peaministril lükata ametistlahkumine edasi kuni see tingimus on täidetud.»

Meedia teatel võib parlament viia järgmise aasta riigieelarve kinnitamise lõpule veel sel nädalal. Valitsus on juba parlamendi alamkojas võitnud usaldushääletuse eelarveseaduse sisu üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles