USA asepresident Joe Biden teatas, et kavatseb kandideerida 2020 presidendivalimistel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joe Biden
Joe Biden Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

USA asepresident Joe Biden paljastas reporteritele, et kavatseb kandideerida 2020. aasta presidendivalimistel, kuid ta ei luba veel midagi kindlat.

74-aastane demokraat Biden on olnud kaks ametiaega asepresident, nagu Barack Obama on olnud kaks ametiaega president, edastab The Independent.

Reporterid küsisid Bidenilt, et kas ta plaanib uuesti presidendivalimistel kandideerida ja Biden kinnitas, et kindlasti.

«Järgmisel korral tahan olla presidendikandidaat, mul ei ole midagi kaotada. Samas ei anna ma veel kindlaid lubadusi, sest kaua aega tagasi sai mulle selgeks, et saatus võib sekkuda väga kummalisel viisil,» teatas praegune USA asepresident.

Biden kandideeris nii 1988. kui 2008. aasta presidendivalimistel, kuid langes juba alguses konkurentsist.

Biden teatas 2015. aastal pärast poja Beau surma, et ta ei kavatse 2016. aasta presidendivalimistel kandideerida. Tema konkurentideks oleks olnud Hillary Clinton ja Bernie Sanders.

2016. aasta valimistel toetas ta Hillary Clintonit.

2020. aasta USA presidendivalimiste päeval on Biden 77-aastane ehk kolm aastat vanem kui USA president Donald Trump.  

Ronald Reagani käes on USA presidentide senine vanuserekord, ta oli 77-aastane kui 1989. aastal ameti maha pani.

Biden oli enne Obama asepresidendiks saamist aastakümneid Delaware’i osariigi senaator. Ta on USA ajaloos esimene katoliiklasest asepresident ja täiskarsklane. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles