Islamiriik avalikustas oma uue pressiesindaja nime, ähvardades samas Türgit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Videokaader Islamiriigi endisest pressiesindajast Abu Mohammad al-Adnani al-Shamist, kes hukkus Süürias
Videokaader Islamiriigi endisest pressiesindajast Abu Mohammad al-Adnani al-Shamist, kes hukkus Süürias Foto: HO/AFP/Scanpix

Äärmusrühmitus Islamiriik teatas eile internetis avalikustatud araabiakeelsel häälsalvestisel, et nende uue pressiesindaja nimi on Abu Hassan al-Muhajir.

USA militaarjuhid edastasid septembris, et Islamiriigi pressiesindaja Abu Mohammad al-Adnani al-Shami hukkus 30. augustil Süürias Aleppo piirkonnas USA õhurünnakus, edastab heavy.com.

Äärmusrühmituse uus pressiesindaja al-Muhajir sõnas salvestisel, et nende rünnakute uued sihtmärgid on Türgi saatkonnad ja konsulaadid kogu maailmas.

Lisaks kutsus al-Muhajir Islamiriigi võitlejaid üles hoidma positsioone Iraagis Mosuli lähedases Tal Afaris. Iraagi väed ja kurdi pešmerga võitlejad üritavad Mosulit, mis on alates 2014. aasta suvest olnud džihadistide käes, tagasi vallutada.

«Hävitage vaenlaste autod ja sõjatehnika. Rünnake nende positsioone ja hävitage nad viimse meheni,» teatas Islamiriigi uus pressiesindaja Tal Afaris asuvatele Islamiriigi võitlejatele.

Islamiriigi uue häälsalvestise avaldas nende meediaorganisatsioon Al Furqan. Lääne meedia ja terrorsimigrupeeringute tegevust jälgiva grupi SITE Intel teatel ei ole teada, kas tegemist on autentse salvestisega, kuid senistel andmetel see tõenäoliselt on autentne.

Häälsalvestis ja SITE Intel Twitter. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles