Joe Biden kavatseb 2020. aastal presidendiks kandideerida (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide asepresident Joe Biden.
Ameerika Ühendriikide asepresident Joe Biden. Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikide asepresident Joe Biden avaldas, et kavatseb 2020. aasta valimistel presidendiks kandideerida, kirjutab Independent.

Ajakirjanikega vesteldes teatas 74-aastane Biden kavatsusest järgmistel valimistel kandideerida, kuid mainis, et ei kohusta ennast veel millekski. Praegu on ta teeninud kahel korral Barack Obama asepresidendina.

Küsimusele, kas Biden kavatseb uuesti kandideerida, vastas ta: «Muidugi. Ma plaanin kandideerida 2020. aastal.»

Kui Bidenil paluti täpsustada, millist ametikohta ta silmas peab, vastas ta: «Presidendi ametit. Miks ka mitte.»

Biden on püüdnud kahel korral saada demokraatide presidendikandidaadiks – 1988. ja 2008. aastal, kuid kukkus mõlemal juhul eelvoorus varakult välja. 2015. aastal loobus ta Hillary Clintoni ja Bernie Sandersi vastu kandideerimast.

Joe Biden oleks 2020. aasta valimispäeval 77 aastane, kolm aastat vanem, kui tänavu presidendiks valitud Donald Trump. Seni on vanim USA president olnud Ronald Reagan, kes oli 1989. aastal ametist lahkudes 77 aastat vana.

Biden esindas alates 1973. aastast senaatorina Delaware`i osariiki kuni 2008. aastal Barack Obama asepresidendiks saamiseni. Ta on esimene roomakatoliiklasest asepresident ja noorest east saati täiskarsklane.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles