Mayd ähvardab seoses Brexitiga tooride mäss

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Theresa May.
Theresa May. Foto: Stefan Wermuth/Reuters/Scanpix

Kuni 40 Briti peaminister Theresa May konservatiivse partei saadikut võib toetada parlamendis algatust, mis nõuab peaministrilt Brexiti-plaanide avalikustamist enne läbirääkimiste algust.

40 toori toetusest võib piisata, et opositsiooni algatus homme alamkojas läbi suruda. Tegemist on sümboolse hoobiga May keeldumisele kommenteerida jooksvalt oma strateegiat Euroopa Liidust lahkumiseks.

Algatuse autoriks on opositsiooniline Tööpartei. «Kutsume peaministrit üles võtma kohustust avaldada valitsuse kava Euroopa Liidust lahkumiseks enne (Lissaboni leppe) artikkel 50 rakendamist,» öeldakse dokumendis. May on varasemalt teatanud, et tahab artiklit rakendada märtsi lõpuks.

Konservatiivse Partei parlamendisaadik Anna Soubry, kes oli vastu Suurbritannia lahkumisele EL-ist, ütles, et kavatseb toetada Tööpartei algatust ning temaga võivad liituda 20 kuni 40 kolleegi. Kõnealune algatus on tema sõnul ülimalt mõistlik ja toetamist väärt.

«Valitsuse jaoks oleks parim lahendus ühendada alamkoja mõlemad pooled, andes nüüd heakskiidu ettepanekule esitada nende plaan eesseisvateks läbirääkimisteks,» ütles Soubry.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles