Stoltenberg: lepitussõnad Venemaalt on teretulnud, aga teod on tähtsamad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg. Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS/SCANPIX

Igasugused Venemaa juhtide lepitusavaldused läänele on teretulnud, kuid tuleb meeles pidada, et teod on sõnadest tähtsamad, ütles täna NATO peasekretär Jens Stoltenberg.

«Tervitan iga pingelangust retoorikas, sest arvan, et sõnadel on tähendus,» vastas ta Brüsselis ühe ajakirjaniku palvele kommenteerida Vene presidendi Vladimir Putini avaldust Donald Trumpi presidendiks valimise puhul.

Stoltenbergi arvates kergendab ründavast retoorikast loobumine suhtlemist. Seejuures rõhutas ta, et tegelikud teod on veelgi tähtsamad. «Tähis on, milliseid tegusid me näeme.»

Stoltenberg kinnitas valmidust edendada Vene-NATO suhteid, ühendades poliitilise dialoogi võimsa heidutusega.

Putin kinnitas detsembri alguses oma veendumust, et USA presidendiks valitud edukas ärimees Donald Trump mõistab kiiresti oma uue ameti vastutusrikkust.

«Trump oli ärimees ja ettevõtja. Täna on ta juba riigimees ja maailma juhtiva riigi, sõjaliselt võimsa USA riigipea. Ja kui ta suutis saavutada edu äris, ütleb see, et ta on tark inimene,» vastas Putin teleusutluses küsimusele, kas on võimalik leida riiki kui ettevõtesse suhtuva Trumpiga ühine keel.

«Kui inimene on tark, mõistab ta üsna kiiresti vastutuse teistsugust taset. Oletagem, et ta lähtub just sellelt positsioonilt,» võttis Putin oma jutu kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles