Serbia ääremaa sigitab islamiäärmuslasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süürias ISISega liitunud ja 2013. aastal Aleppos välisvõitlejana tapetud Eldar Kundakovici isa Esad (paremalt kolmas) Novi Pazari mošees palvetavas. Pärast poja surma tõdeb mees, et kuigi ta ei suutnud peatada oma poega sõtta minemast, püüab ta nüüd veenda teisi kohalikke moslemi noori, kui mõttetu see surm oli.
Süürias ISISega liitunud ja 2013. aastal Aleppos välisvõitlejana tapetud Eldar Kundakovici isa Esad (paremalt kolmas) Novi Pazari mošees palvetavas. Pärast poja surma tõdeb mees, et kuigi ta ei suutnud peatada oma poega sõtta minemast, püüab ta nüüd veenda teisi kohalikke moslemi noori, kui mõttetu see surm oli. Foto: ELVIS BARUKCIC/AFP/Scanpix

Õigeuskliku Serbia edelaosas asuv Novi Pazari linn on kui riik riigis: tänaval jalutavad põlvpükstes noored habetunud mehed, restoranides alkoholi ei pakuta ja osa igapäevarutiinist on üle linna kostev palvusele kutsuva muetsini hüüe.

Valdavalt moslemitest elanikega linnas valitseb suur tööpuudus ning Süüria sõja ajal on suurenenud ühiskondliku tõrjutuse tunne, nii ongi Novi Pazarist saanud islamiäärmuslaste kasvulava. Nimelt on linna ligi 100 000 elanikust umbes pooled töötud. Samas annavad linnas tooni just noored – viimase rahvaloenduse andmetel on kolmandik linlasi alla 19-aastased.

«Surnud Allahi eest Süürias 14. mail 2013. aastal 27-aastasena,» võib lugeda betoonseinalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles