Välismaa lühiuudised 7.12.2016

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dominic Ongwen.
Dominic Ongwen. Foto: MICHAEL KOOREN/REUTERS/Scanpix

TSITAAT

Jumala nimel eitan kõiki neid süüdistusi.

Issanda Vastupanuarmee endine komandör Dominic Ongwen eitas Rahvusvahelise Kriminaalkohtu ees 1980ndatel Ugandas toime pandud sõjakuritegusid.

Prantsusmaa sai uue peaministri

Prantsusmaa peaminister Manuel Valls teatas üleeile, et soovib kandideerida Sotsialistliku Partei kandidaadina tuleva aasta presidendivalimistel ning astub seetõttu valitsusjuhi kohalt tagasi. President François Hollande nimetas Vallsi mantlipärijaks senise siseministri Bernard Cazeneuve’i (53, pildil), kes on peaminister kuni tuleva aasta juunis toimuvate parlamendivalimisteni. Viimased kaks ja pool aastat peaministriametis olnud Valls (54) peab riigipeaks kandideerimiseks esmalt võitma vasakpoolsete sisevalimised, mis toimuvad jaanuaris. «Minu kandidatuur on leppimise kandidatuur,» ütles Valls üleeile, lisades, et soovib ühendada lõhestatud Prantsuse vasakpoolsed. Arvamusküsitluste järgi pääsevad mais peetavasse presidendivalimiste lõppvooru Rahvusrinde liider Marine Le Pen ja parempoolsete kandidaat François Fillon. Vallsi teise vooru pääsemist peetakse ebatõenäoliseks. AP/AFP/BNS

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles