Parteijuhiks tagasi valitud Merkel ründas parempopulismi tõusu Saksamaal (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel täna CDU parteikongressil.
Angela Merkel täna CDU parteikongressil. Foto: Martin Meissner/AP/Scanpix

Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) tänasel kongressil taas erakonna etteotsa valitud Saksa kantsler Angela Merkel ründas parempopulismi tõusu riigis, kuid rõhutas, et riiki saabuvatelt põgenikelt on õigus oodata lõimumist.

Merkeli jätkamise poolt oli 89,5 protsenti kongressi delegaatidest. Eelmisel kongressil 2014. aastal pooldas Merkeli jätkamist 96,7 protsenti delegaatidest.

«Me kõik peame saama otsustada, kes on rahvas, mitte vaid vähesed, ükskõik kui valjuhäälsed nad ka ei ole,» ütles Merkel, mainimata konkreetselt parempopulistlikku Alternatiivi Saksamaa jaoks (AfD).

«Maailm ei ole mustvalge ning Saksamaa peab jääma lihtsate vastuste suhtes skeptiliseks,» lisas kantsler Essenis toimuval parteikongressil.

Merkel rõhutas kõnes toetust siseminister Thomas de Maiziere´i augustis tehtud ettepanekule keelustada kogu nägu katva burka kandmine avalikes kohtades.

«Kogu nägu kattev loor tuleb keelustada kõikjal, kus see on seaduslikult võimalik,» ütles kantsler.

Alates 2005. aastast võimul olev Merkel on surve all seoses liberaalse põgenikepoliitikaga, mis tõi eelmisel aastal Saksamaale ligi 900 000 migranti. Sellest hoolimata näitavad arvamusküsitlused, et CDU on enne järgmise aasta valimisi selge soosik.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles