Soome iseseisvuspäev kulges protestimeeleolus (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastupanuliikumise rongkäigus osalejat rünnanud isikud suruti politsei poolt koheselt maha ning toimetati sündmuskohalt minema.
Vastupanuliikumise rongkäigus osalejat rünnanud isikud suruti politsei poolt koheselt maha ning toimetati sündmuskohalt minema. Foto: twitter

Soome tähistas täna oma iseseisvuspäeva, selle puhul on aga linna ülevõtnud erinevad meeleavaldajate grupeeringud, vahendas Yle.

Suuremateks meeleavaldusteks oli Põhjamaade Vastupanuliikumisse (PVL) kuulutavate paremäärmuslaste korraldatud demonstratsioon, mis algas täna kell pool neli. Läbi linna kulgevast protestimarsist võttis väljaande Iltasanomat hinnangul osa 100 kuni 200 inimest.

Helsinki raudteejaamas peetavale vastudemostratsioonile «Helsinki ilma natsideta,» kogunes ligi 3000 inimest.

Lisaks algas kella viiest üliõpilaste traditsiooniline tõrvikumarss läbi Helsinki.

Kokku oli teisipäeva õhtul erinevaid meeleavaldusi Helsingis kümmekond, vahendas Yle.

Päev ei kulgenud ilma vahejuhtumiteta. Kuigi politsei püüdis erisõnumitega kogukondi lahus hoida, siis õnnestus kahel isikul siiski Kaisaniemi parki suunduva Vastupanuliikumise rongkäigu osalejat rünnata.

Pealtnägijate sõnul piirasid PVLi meeleavaldajad ründajad koheselt sisse. Seejärel saabus sündmuskohale ka politsei, kes toimetas nad sündmuskohalt minema ning rongkäik jätkus, vahendas Iltasanomat.

Helsingi politsei teatas esimestest kinnipidamistest juba kella 16.30 paiku. Kella 20.17 seisuga oli kinnipeetuid seitse. Peamiselt oli tegu isikutega, kes üritasid rongkäiku või meeleavaldusi häirida.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles