Niinistö sõnul ei tõota jõupoliitika tagasitulek väikeriikidele head (3)

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome president Sauli Niinistö.
Soome president Sauli Niinistö. Foto: Lehtikuva/Scanpix

President Sauli Niinistö ütles teisipäeval Soome iseseisvuspäeva puhul usutluses Yle-le, et jõupoliitika on tagasi ning see ei tõota väikeriikidele midagi head.

"Jõu- ja geopoliitika tagasitulek on fakt ja see tekitab hõõrumisi nende vahel, kes tahavad ennast esile tõsta," ütles Niinistö.

President rõhutas, et ei näe selles trendis Soomele ohtu, ent manitses neid arenguid siiski mitte ignoreerima. "See pole kunagi midagi head tõotanud, eriti väikeriikidele." 

Niinistö ei soovinud spekuleerida USA presidendiks valitud Donald Trumpi tulevase mõju üle Soomele. Ta juhtis tähelepanu sellele, kuidas Trumpi retoorika on alates valimisvõidust pehmenenud.

"Me peame meeles pidama, et demokraatia ei sõltu ühest inimesest," sõnas ta Yle-le.

Riigipea sõnul on koos ülemaailmse olukorraga muutunud ka Soome julgeolekukeskkond.

Tänavune iseseisvuspäeva pidu keskendus Niinistö sõnul Soome tugevustele, jäädes samas tagasihoidlikuks. "Ma ei arva, et me peaksime uhkustama, ent tervislik austus enese vastu on kohane," ütles president.

Soome tähistas teisipäeval iseseisvuse väljakuulutamise 99. aastapäeva.     

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles