Tai lõunaosas tapeti ööpäevaga kuus inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai lahkunud kuningaa Bhumibol Adulyadeji portree ja riigilipp politsei peakorteri ees.
Tai lahkunud kuningaa Bhumibol Adulyadeji portree ja riigilipp politsei peakorteri ees. Foto: EDGAR SU/REUTERS/Scanpix

Tai lõunaosas tapsid arvatavad mässulised viimase 24 tunni jooksul mitmes rünnakus kuus inimest, teatas politsei täna.

Kõik tapmised leidsid aset eile, esimeseks ohvriks langes üks külavanem, kes leiti mõrvatuna oma kodust Pattani provintsis Yaringi rajoonis. Peatselt pärast surnukeha leidmist tapeti lähedalasuvas Nongchiki rajoonis paar, kellest üks kuulus valitsusmeelsesse omakaitseüksusesse.

Päeva teises pooles tapeti Pattanis kahes rünnakus veel üks külavanem ja üks moslemist tsiviilisik. Kuues inimene, tsiviilisik, lasti maha naaberprovintsis Narathiwatis.

Pattani politseikomandöri kindralmajor Thanongsak Wangsupa ütles AFP-le, et tema hinnangul on tegemist kättemaksurünnakutega hiljuti toimunud vahistamiste tõttu, mille raames võeti kinni mitu inimest. «Me pidasime eriolukorra seaduse alusel kinni umbes kaheksa inimest,» ütles ta.

Tai lõunaosa eemalasuvates provintsides tegutsevad malai mässulised, kelle vastu sõdivad julgeolekujõud. Vaenutegevuse tõttu on viimase 12 aasta jooksul hukkunud umbes 6700 inimest. Inimõiguslased süüdistavad mõlemat poolt inimõigusrikkumistes.

Pommirünnakud ja atentaadid on piirkondade tsiviilisikute jaoks igapäevased, kuigi julgeolekujõude on seal palju.

Tai annekteeris kolm kõige lõunapoolsemat malai moslemite provintsi rohkem kui sajandi eest ning piirkonna elanikud on pikalt olnud Tai ülemvõimu vastu.

Mässuliste ülestõuse on seal toimunud mitu ning nüüdse peatamiseks üritatakse pidada rahukõnelusi, kuid need edenevad visalt. Tai võimud arvavad, et läbirääkijatel puudub võitlejate üle kontroll. Mässulised seevastu ei usu, et Tai sõjaline valitsus on valmis andma neile soovitud autonoomiat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles