Tai võimud süüdistavad BBCd uue kuninga laimamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai valitsusjuhid uue kuninga ees.
Tai valitsusjuhid uue kuninga ees. Foto: STRINGER/AFP/Scanpix

Tai võimud süüdistavad BBC Tai esindust uue kuninga laimamises, seetõttu otsiti läbi ka nende kontor, vahendab Guardian. 

BBC avaldas läinud reedel, päev pärast seda, kui kroonprints Vajiralongkorn tiitli vastu otsustas võtta, oma kodulehel uuest kuningast veebiprofiili. Selles kirjutati, et tiitlipärija sobivus võtta oma isalt kroon üle tekitas küsimusi juba 1972. aastal ja ta ei ärata Tai rahvas oma isaga sarnast austust. Lisaks kirjeldati tema hariduskäiku, isiklikku elu ja oskusi.

Eile külastas BBC Tai kontorit umbes kümme politseinikku, kuid kontor leiti eest suletuna. Väidetavalt jõid nad seejärel ukse taha toodud piima ja lahkusid. Hiljem ilmusid kontorisse Tai sõjaväelased, et politsei visiidi kohta aru pärida.

Tai seadus sätestab, et igaüht, kes solvab, ähvardab või laimab Tai kuninglikku perekonda, võib iga süüdistuse eest kuni 15 aastaks vanglasse sattuda. Valitsus on kohustatud uurima iga juhtumit, millele avalikkus nende tähelepanu juhib.

Peale artikli avaldamist hakkasid tailased seda ägedalt kritiseerima sotsiaalmeediakanalis Facebook. Füüsilise vägivallaga ähvardati ka BBC Bangoki kontori töötajaid.

Tais on nüüdseks artikkel blokeeritud.

BBC Guardianile juhtumi kohta selgitust ei andud. 

Maha jäetud ja lukustatud BBC Tai kontor. Eemaldatud on ka kõik BBC märgistused. Foto: Mark Baker / AP / Scanpix
Maha jäetud ja lukustatud BBC Tai kontor. Eemaldatud on ka kõik BBC märgistused. Foto: Mark Baker / AP / Scanpix Foto: Mark Baker/AP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles