Poola võimuerakond sattus ekskommunistist liikme tõttu tule alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stanislaw Piotrowicz.
Stanislaw Piotrowicz. Foto: ALIK KEPLICZ/AP/Scanpix

Poola paremkonservatiivne võimuerakond Seadus ja Õiglus (PiS) on sattunud rünnakute alla partei juhatuses mõjukale positsioonile tõusnud kommunismiperioodi prokuröri tõttu.

Asjaosaline – PiS-i parlamendiliige Stanisław Piotrowicz – lükkas täna tagasi väited demokraatia eest võitlejate tagakiusamises ning prokuröri ja kommunistliku partei liikmena neile 1980. aastatel kehtestatud sõjaseisukorra alusel süüdistuste esitamises. Ta väidab hoopis, et aitas Solidaarsuse liikumise aktiviste.

Telekanal TVN24 näitas aga Solidaarsuse aktivistile Antoni Pikulale esitatud süüdistust, millele oli all kirjutanud Piotrowicz.

Opositsioonilised parlamendiliikmed on palunud eetikakomisjonil Piotrowiczit faktide salgamise eest karistada, ning seavad kahtluse alla valitsevate konservatiivide moraalipõhimõtted.

Seadus ja Õiglus on võidelnud kommunismi hukkamõistmise ja toonaste aktiivsete parteilaste avalikest ametitest kõrvaldamise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles