Hodorkovski sai hetkega tagasi 100 miljonit eurot (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Hodorkovski.
Mihhail Hodorkovski. Foto: Peter Nicholls/Reuters/Scanpix

Iirimaa piirkonnakohus otsustas täna tühistada madalama kohtu otsuse, millega külmutati ligi 110 miljonit eurot Vene ärimehe Mihhail Hodorkovski raha.

Londonis elava 53-aastase Hodorkovski varad olid külmutatud alates 2011. aasta märtsist Iiri politsei taotlusel kohtu otsusega, kuna ärimehe investeerimisfondi seostati rahapesu ja terrorismi toetamisega.

Tänast kohtu otsust kommenteerides ütles kohtunik Timothy Lucey, et varade külmutatuna hoidmiseks puuduvad tõendid.

Täna Tallinnat külastav Hodorkovski tervitas kohtu otsust ja lubas osa tagasi saadud rahast kastutada oma Avatud Venemaa fondi tarbeks.

Venemaa avaldas otsuse üle aga üllatust ja kahetsust. «Iiri võimud ei teavitanud meid toimuvast ning seetõttu ei saanud me osaleda ja tõendeid esitada, kuigi olime selleks valmis ja soovisime seda teha,» teatati ametlikus avalduses.

Irish Timesi teatel on võimalik, et Hodorkovski võib saada tagasi ka teise Iirimaal külmutatud fondi raha. Selle umbes 20 miljoni euro suuruse fondi rahad külmutati samuti kohtu otsusega 2011. aastal.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles