USA välisministri sõnul ei saavutatud Aleppo osas üksmeelt (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister John Kerry OSCE kohtumise eel Saksamaal.
USA välisminister John Kerry OSCE kohtumise eel Saksamaal. Foto: BODO MARKS/AFP

USA välisminister John Kerry ja Vene välisminister Sergei Lavrov kohtusid kolmapäeval Saksamaal, kuid Aleppo osas läbimurret ei saavutatud, edastas Yle.

Umbes tunni kestnud kahepoolse kohtumise järel ütles Kerry, et vahetati mõtteid Aleppo olukorra üle, kuid üksmeelele ei jõutud.

"Jätkame selle erakordselt keerulise olukorra arutamisel tekkinud ideede vaagimist hommikul," ütles Kerry.

Välisministrid osalevad neljapäeval Hamburgis algaval Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE) ministrite tasandi kohtumisel.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatas varem päeval, et Süüria valitsusväed saavutasid kontrolli kogu Aleppo vanalinna üle pärast seda, kui mässulised tõmbusid pealetungi eest tagasi. Mässulised lahkusid vanalinnast pärast seda, kui režiimiväed hõivasid kõrvalasuvad Bab al-Hadidi ja Aqyuli linnajaod, lisati teates.

Mässulised on 15. novembril alanud valitsusvägede pealetungis kaotanud kolm neljandikku Ida- Aleppos kontrollitud aladest.

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon kutsus kolmapäeval üles piiramisrõngas Aleppos relvarahu kehtestama, et tsiviilelanikele oleks võimalik abi toimetada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles