Hiina meedia: Peking peaks Trumpi tõttu tuumaarsenali suurendama (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

Hiina peaks märkimisväärselt suurendama sõjalisi kulutusi ja tuumaarsenali vastuseks Donald Trumpi saamisele Ühendriikide järgmiseks presidendiks, kirjutas Kommunistliku Partei hallatud Global Times täna oma toimetuse veerus.

Hiina peaks valmistama rohkem strateegilisi tuumarelvi ja kiirendama mandritevahelise ballistilise raketi DF-41 kasutuselevõttu, et kaitsta oma huve juhul, kui Trump peaks püüdma Hiinat vastuvõetamatul viisil nurka suruda, kirjutas leht.

«Hiina sõjalisi kulutusi tuleks 2017. aastal märkimisväärselt suurendada,» märkis leht nii inglise kui hiina keeles avaldatud artiklis.

Global Times ei ole osa riigimeediast, kuid lehel on tihedad sidemed Hiina kommunistliku parteiga.

Trump kritiseeris valimiskampaania ajal korduvalt Hiinat, nimetades seda isegi Ameerika vaenlaseks.

Toimetuse artikkel järgnes sel nädalal Trumpi Twitteri säutsudele, milles ta ründas Hiina kaubandus- ja välispoliitikat, ning tema telefonivestlusele Taiwani liidri Tsai Ing-weniga.

«Me peame olema sõjaliselt paremini valmis, mis puutub Taiwani küsimust, tagamaks, et need, kes edendavad Taiwani iseseisvust, saaks karistatud, ning rakendama ettevaatusabinõusid USA provokatsioonide puhul Lõuna-Hiina merel,» ütles Global Times oma toimetuse veerus.

Riiklik päevaleht China Daily aga väljendas pessimismi tulevaste suhete üle USA-ga.

«Hiina peab valmistuma halvimaks,» kirjutas leht. «See, mis on viimastel nädalatel juhtunud, kaldub viitama, et Hiina-USA suhted seisavad silmitsi enneolematu ebakindlusega.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles