Putin poetas salapärase vihje pensionile jäämise kohta (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin selle aasta oktoobris Istanbuli Atatürgi lennujaama saabudes.
Venemaa president Vladimir Putin selle aasta oktoobris Istanbuli Atatürgi lennujaama saabudes. Foto: OSMAN ORSAL/REUTERS

Iga kord, kui Vene president Vladimir Putin mõne lahkumisvihje poetab, kuulab maailm kikkiskõrvu. Moskvas on juba aastaid ringi liikunud kuulujutud, et Putin võib ametist lahkumisele mõelda.

Uuralite idanõlval asuvas Tšeljabinskis kohtus Putin Rosano metallitehase töötajatega ning teatas neile sõnavõtu käigus ootamatult, et loodetavasti tuleb tal edukas pensioniaeg, kirjutab väljaaanne Moscow Times.

Putin jätkas kõnes selle teema edasiarendamisega ning rääkis ka, et unistab reisida ja looduses viibida ning külastada ajaloolisi paiku.

See oleks Putini sõnul hoopis teistsugune viis maailma näha. «Praegu taandub kogu mu reisimine sellele, et liigun ühest lennujaamast ühte teise ruumi kuskil mujal. Olin hiljuti Peruus. Ja mida ma seal siis nägin? Lennujaama, ühte teist hoonet ja siis oligi aeg Moskvasse tagasi sõita. Peruus on aga küll seda, mida vaadata.»

Kuigi Putini sõnavõttudest ei tasu liialt palju välja lugeda, peegeldavad need analüütikute sõnul siiski veidi ka seda, millised mõtted presidendil parasjagu peas on.

Muidugi peakski ta oma pensionile mõtlema, sõnas Moscow Timesile Vene poliitikaajaloolane Valeri Solovei. «Teme vaba reisimise unistus viitab kahele võimalusele: ta tahab pensionile jäädes olla heas vormis ja ta tahab, et Venemaa oleks ülejäänud maailmaga heades suhetes.»

Vene poliitiline ladvik pole Putini võimaliku lahkumise kohta siiski mingeid vihjeid andnud ning Moskva elab teadmises, et ta osaleb ka järgmise aasta valimistel. «Kõik läheb plaani kohaselt,» kinnitas valimisanalüütik Jevgeni Mintšenko.  

Üks Kremli siseeluga hästi kursis olev allikas kinnitas Moscow Timesile, et Putin tahab nii ametisse jääda kui ka lahkuda ning lõpliku otsuse langetab ta järgmise aasta märtsis – täpselt aasta enne valmisi.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles