Le Pen tahab lõpetada ebaseaduslike immigrantide laste tasuta harimise (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse paremäärmuslaste juht Marine Le Pen eelmisel kuul Pariisi messil Toodetud Prantsusmaal, ees Prantsuse toodang.
Prantsuse paremäärmuslaste juht Marine Le Pen eelmisel kuul Pariisi messil Toodetud Prantsusmaal, ees Prantsuse toodang. Foto: PHILIPPE LOPEZ/AFP

Ebaseaduslike sisserändajate lastele tuleb hariduse andmine üldhariduskoolides lõpetada, ütles täna Prantsuse paremäärmuslaste juht Marine Le Pen.

«Mul pole midagi välismaalaste vastu, kuid ma tahan neile öelda: kui te tulete meie riiki, siis ärge eeldage, et teie eest hoolitsetakse, ravitakse ning et teie lapsed saavad tasuta haridust,» ütles Le Pen.

«Sellega on nüüd kõik, mänguaeg on läbi,» ütles ta ühe uuringufirma korraldatud konverentsil Pariisis.

Rahvusrinde (FN) liider Le Pen jääb praeguste küsitluste järgi tulevastel presidendivalimistel teiseks, kuid ta loodab, et Donald Trumpi võit USA-s annab tema kandidatuurile uut hoogu.

Le Peni sõnul pidas ta hariduse keelamist silmas ainult ebaseaduslikele migrantidele.

Samuti ka seaduslikult saabunud välismaalane, kes kasutab avalikku haridussüsteemi, kuid ei maksa makse, peaks andma oma panuse, ütles Le Pen AFP-le.

«Me tahame teha jõupingutusi ja olla riigi tasemel solidaarsed kõige tagasihoidlikemate ja kõige vaesemate suhtes,» ütles Le Pen.

Praeguste küsitluste järgi jõuab Le Pen presidendivalimiste maikuus peetavasse teise vooru, kus ta jääb alla vabariiklaste kandidaadile François Fillonile.

Le Pen on kutsunud üles astuma välja eurotsoonist ning referendumile EL-ist väljaastumise üle.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles