Briti parlamendiliige: mind vägistati, aga ma pole ohver (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šotlannast Briti alamkoja liige Michelle Thomson
Šotlannast Briti alamkoja liige Michelle Thomson Foto: PA/PA Wire/PA Images/Scanpix

Suurbritannia parlamendiliige kirjeldas eile värvikalt töökaaslastele, kuidas teda 14-aastaselt vägistati, vahendab CNN

«Mulle halastati ja see käis kähku. Kõige enam mäletan ma imestust, siis hirmu ja õudu, sest sain aru, et mul pole pääsu,» kirjeldas kogetut šotlannast Briti alamkoja liige Michelle Thomson.

«Peale seda kõndisin üksi koju. Ma nutsin ja mul oli külm. Saan nüüd aru, et värisesin šoki tõttu. Ma ei öelnud oma emale ega isale. Ma ei rääkinud sellest oma sõpradega. Ma ei pöördunud politseisse.»

Thomson tundis ründajat ja usaldas teda. Ta kirjeldas, kuidas teda valdas peale juhtunut sügav häbitunne. «Ma tundsin, et olen rikutud ja ebapuhas. Olin iseendale vastik.»

Šotlanna sõnas, et otsustas läbielatust rääkida, sest tahab minetada teemat ümbritsevat tabu. «Meie, naised, peame eneste eest seisma, olema vaprad,» ütles Thomson. «Ma ei pea ennast ohvriks, vaid ellujääjaks.»

2015.-2016. aastal oli 20 protsenti kõigist Inglismaa ja Walesi kohtusse jõudnud kuritegudest seotud koduvägivalla-, vägistamise-, seksuaalvägivalla- või laste seksuaalse väärkohtlemisega.

Valdav enamus sellist tüüpi kuritegude ohvreid on naissoost. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles