Luureametnikud nõuavad USA valimisi mõjutanud Vene kübertegevuse avalikustamist (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama.
USA president Barack Obama. Foto: Chris O'Meara/AP/Scanpix

Ühendriikide luureametnike sõnul oli Venemaa seotud kübertegevusega, mille eesmärk oli mõjutada selle aasta USA presidendivalimisi, kirjutab Independent.

Mitmed USA julgeolekuagentuurid on süüdistanud Venemaad Demokraatliku Partei ja teiste poliitiliste ühenduste serverite häkkimises. President Barack Obama on nüüd nõudnud täielikku ülevaadet kübertegevusest, mis võis valimistulemusi mõjutada.

«Ühendriikide luureteenistused on kindlad, et Vene valitsus on isikute ja organisatsioonide, seal hulgas ka poliitiliste ühenduste, e-kirjadega seotud mõjutamistegevuse taga,» sõnasid ametnikud NBC-le. «Arvestades selle tegevuse ulatust, usume, et selleks sai korraldusi anda ainult Vene ametnike ladvik.»

Demokraatide juhtivliikmed on kutsunud Obamat üles väidetavate küberrünnakute telgitaguseid paljastama.

«Me usume, et Vene valitsuse ja Ühendriikide presidendivalimistega võib olla seotud informatsiooni, mida tuleks jagada ka avalikkusega,» seisis eelmisel kuul läkitatud Senati luurekeskuse kirjas Obamale.

Valimised võitnud Donald Trump on luureteenistuse leidude suhtes skeptiline. Intervjuus ajakirjale Time eitas Trump väiteid valimistulemuste mõjutamisest.

«Ma ei usu seda. Ma ei usu, et nad sekkusid,» sõnas Trump, väites, et Obama määratud ametnike järeldused olid poliitiliselt motiveeritud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles