USA saadab Süüriasse ISISe tugipunkti vallutamiseks 200 sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Erik de Castro/Reuters/Scanpix

USA saadab Süüriasse ISISe kantsi Raqqa tagasivallutamise operatsiooniks täiendavad 200 sõdurit, teatas USA kaitseminister Ashton Carter täna.

USA eriväelased liituvad juba 300 Ühendriikide instruktoriga, kes tegelevad kohalike Süüria kurdi ning araablaste üksuste väljaõppega.

Bahreinis kõnelenud Carteri sõnul aitavad lisaväed kohalikel jõududel viia läbi operatsiooni Raqqa vallutamiseks.

USA president Barack Obama kiitis heaks täiendavate jõudude saatmise eelmisel nädalal, lisas minister.

«See unikaalsete oskustega personal liitub 300 juba Süürias viibiva USA eriväelasega ning jätkab võimekate, motiveeritud ISISe vastaste kohalike vägede organiseerimise, väljaõppe ning varustamisega,» ütles Carter Manamas.

«Meie võimekuse ühendamisel kohalike partneritega oleme suutnud ISISele survet avaldada mitmest küljest korraga ja erinevates valdkondades läbi eesmärgipäraste sammude initsiatiivi loomiseks,» ütles ta.

Carteri sõnul pole selge, kuidas IS ennast pärast Iraagis asuva Mosuli ning Raqqa kaotamise järel organiseerib.

«Me peame olema valmis kõigeks,» ütles Lähis-Ida ringreisil viibiv Carter.

Džihadistide vastane tegevus Süürias on keerukas, kuna kõige efektiivsem USA partner ISISe vastu, Süüria kurdiväed, on Türgi hinnangul terroristid.

Kõrge USA kaitseametniku sõnul annab lisavägede saatmine Ühendriikidele võimaluse treenida araabia vabatahtlikke, kes liituvad Raqqa pealetungiga, kuid kellel pole korralikku väljaõpet ega varustust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles